Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att skriva en kärleksdikt

jag har haft planer
på att skriva något djupt





planer planer planer

på att försöka skriva
en dikt
som inte handlar om dig
som inte handlar om oss


och jag tänker på
vad jag ska skriva




om du bara visste
hur mycket jag har dyrkat dig
genom poesi
genom tårar
genom åren,




om du bara visste
hur det känns
att höra din egna röst
falla samman
när du ljuger för den du älskar


och om du bara visste-
hur det känns
när hela din kropp
går sönder inombords
för att du älskar någon
så mycket

att det knäcker
hela din ryggrad

när du känner att
du inte längre
kan stå
för det enda du ser
är dina smutsiga fotspår
som fört dig genom livet

och trots alla
som slagit dig
har du inte förstått
att du hela tiden
gått mot fel riktning




och det får mig att undra;

hur någon som du
kan spela
på de rätta korten
alla dagar i veckan
utan att undra
varför du fortfarande
går runt
med samma trasiga själ






mina planer har fått mig att undra;

varför blev jag inte
den poet jag en gång ville bli



det kommer
inte hända

sålänge
jag inte
skriver

om dig







Fri vers av höstlövet
Läst 368 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-02-05 03:04



Bookmark and Share


  Ponkla
Fint skriven!
2014-02-05
  > Nästa text
< Föregående

höstlövet