Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ansiktet efter explosionen




Efter explosionen.
Efter klockslaget. Efter födelsen. Ansiktet blänker klart.
Hon har böjt sitt huvud
och lutar nu sig över strandlinjen och stirrar in i sin egen spegelbild

Aldrig har de väldiga oceanerna varit så vidöppna, aldrig.
Hon är en människa av tårar.
Ett bevis på mänskligt liv.

Hon trär av sitt hölje och börjar gå ut i det vida havet.
Hon börjar att simma
och flyter långsamt ut..
Bakom försvinner världen.

Likt ett stoft i luften som darrar lätt av svag bris.
blänker till som en fyr. exploderar av ljus när färjorna passerar.

Hon tänker:
om jag någonsin kommer hem kommer jag berätta för dig
att månen kunde tala.
Berätta i så fall inte det för någon,
absolut inte för någon

om vad den sa.

Jag viskar: Du är hennes bästa vän.

Ni bär på samma grundstenar. Samma DNA och är själva universum.
Den sade att den är så ensam om natten.
Att den vill att du ska komma hem




Prosa av Lars Gullberg
Läst 208 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-08-09 15:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
De här tre dikterna! Jag gör det lätt för mig genom att kommentera dem på ett ställe. De hänger ihop även om de mycket väl kan läsas fristående. I alla fall så tycker jag att det är en läsupplevelse utöver det vanliga. Bildspråket är rikt, liksom det poetiska uttrycket. Meningen "Hon är en människa av tårar." - den rör vid något djupt inom mig.
2018-08-11

    ej medlem längre
Så många olika tolkningar man kan göra av detta fantastiska stycke poesi. Men känslan, känslan... detta drömskeende av födelse och undergång, en dallrande sårbarhet och en urkraft av liv.
2018-08-10

  Nanna X
Du är så bra på att beskriva ödslighet och förödelse. Dystopi...
2018-08-09

  viskaren
Månen är en Man enligt Asatro och Solen En Kvinna
2018-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg