Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På gott och ont

Träffar en snubbe
på ett fik
som varit
både på Kuba och i New York
ska till Prag till våren

Och jag som knappt tagit mig
ut ur landet
bara en tågluff -77
annars har jag blivit kvar i Sverige

Men jag har sett det mesta
på gott och ont
och inte blir det bättre

Fast jag drömmer om Irland
om Skottland
och den engelska landsbygden
gå i ett fält av guld
som Sting sjunger

Och jag en prins av Marsipan
går sönder så lätt
men ändå hel
med barnet intakt

sitter och tittar ut
genom bilrutan
drömmer...




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 304 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-02-06 17:11



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Fin vardagsbild om det lilla och det stora i livet!
2014-02-07

    ej medlem längre
Du kan drömma och dikta då
2014-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman