Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
:) hittade den här gamla sjuk(l)ingen här kommer den som ett anthraxbrev igen


i apoteksträdgården

 

 



 





i mitten står det gamla vårdträdet med kotiga ryggskott
vid dess stukade fot står guckuskorna
och ser ut som om de undrar om ork e nån idé


där i skuggan luktar det lite svamp och beska droppar
men ute i solen prunkar det av kulörter
som rödahundkex, clemastmatis och tuberkulosa


utslagen nässelfeber sprider sig koleriskt för svindeln
och uppe på nästäppan där vajar
starrögonen skelande i grå och gröna nyanser


ur högkostnadsrabatten har elakartade och ogräsliga
penningblad harklat sig iväg till
blomstersängarna med scharlakansröda bältrosor


blåklockorna och violettans blyga blånader de skäms
men bara en smula bakom nävan
migräna huvudknoppar gör ont när de brister




Fri vers av wayward - taiga
Läst 489 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-02-06 21:43



Bookmark and Share


  wayward - taiga
well, hell, gesundheit på dej då! :D
2014-02-07

    ej medlem längre
åh men jag älskar dig alltså
2014-02-07

  wayward - taiga
vad roligt! :D tack för din väldränerade och urkultiverade läsning axveronika!
2014-02-06

  axveronika
Haha, den här var ju så full av läkebotanisk skörbjugg och digitalistrams att själva blåsippstiran går i stå eller står i blom eller hur det nu var! Riktigt fyndigt och kunnigt skrivet!
2014-02-06
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga