Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två limerickar

1.
En barnsliger kvinna från Åre
förälskade sig i en dåre
de åt och de drack
tills magarna sprack
de fick himlalyft upp con amore

2.
En muskelknutte från Pisa
ville resa det tornet och visa
att han kunde allt
blott man har huv´et kallt
den allsmäktige blev blott en visa




Bunden vers (Limerick) av walborg
Läst 525 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-02-07 01:50



Bookmark and Share


  Gabrielle Laurèntzen
Vilken härlig rytm i denna limerick :)
2014-03-06

  Daniel_78 VIP
Bra limerickar detta. Rytmen sitter bra tycker jag och även poängen lämnar du åt slutraden så som sig börs. Den sista limericken blev en särskilt fin trudelutt om man kan se limericken i sig som en versvisa.
2014-03-04

  Eva Langrath VIP
Ler gott :)
2014-03-01

  Epione VIP
Haha vad härligt att läsa., con amore he he. Du kan du
2014-02-10

  ResenärGenomLivet VIP
Trevlig läsning...:-))
2014-02-09

  Heikki Hellman
Strikt utförande som beskriven i lärobok! En ny intressant upplevelse för mig. Tack att du vågade komma ut med dessa två exempel.
2014-02-07

  Jaseph
Originella limrickar!
Ack!dessa människoöden!
2014-02-07

  Annie b'larsson VIP
Den andra limericken får mig att le lite ödmjukt åt oss alla, hur vi människor ibland inte förstår vad som är görligt - och vad som icke låter sig göras. Men muskelknutten kan väl få en eloge för att han tordes försöka :)
2014-02-07

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Mycket bra limerickar...om människans "olyckor"
2014-02-07

  Rozsi.kovacs

en lysande text med intressant
innehåll
2014-02-07

  Bibbi VIP
Begrundar.
2014-02-07

  Linda CH VIP
Applåder till snitsiga texter!
2014-02-07

  © anakreon VIP
Ler och tackar för två städade limerickar!
Calle
2014-02-07

    ej medlem längre
Roligt och fyndigt.. om människans hybris
2014-02-07

  limerick
Bravissimo!
2014-02-07

    ej medlem längre
high quality! bra
2014-02-07

  Monika A Mirsch VIP
Är det den lille vid pianot som ger dig denna bubblande inspiration? Grattis!
2014-02-07

  ULJO
Läsvärda och roliga limerickar minsann
2014-02-07
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg