Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hommage till Baudelaire


Kadavret

 

 

Genom lövvalvet, in 

tränger en strimma ljus.

 

Smeker alabastervit hud

på en ljum bädd,  av löv.

 

Omgiven, av malars svärmande

och maskars lystna begär.

 

Ligger där, så full av liv en gång

nu ett förmultnade kadaver.

 

 




Fri vers av Katinka VIP
Läst 1667 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2014-02-08 15:56



Bookmark and Share


  mike irow
fint skalda
och synd---
i dikten---
så klart---
om henne----
2016-02-20

    Anne Beatrice Nilsson
Kände verkligen Baudelaires närvaro i texten, antar att det har att göra med maskarna, kadavret, det alabastervita. Ändå har dikten en egen röst, frikopplad från honom. Makabert och vackert!
2015-12-21

  Heikki Hellman
Läste med respekt och blev förstummad. På ett förnämt sätt beskriver du död. Sparar din text.
2014-02-10

  anathema VIP
Vackra ord om det svarta. Känns som en metafor för livet såväl som döden.
2014-02-10

  Lena Själsöga Keijser
du manar
ljuset in i denna upplevelse
2014-02-09

  Lars Hedlin
Starkt om livets gång!
2014-02-09

  Ingrid Trolle
Så vackert
skaldat!om
allas vårt slut
2014-02-08

    ej medlem längre
Så slutar allt levande. Värt sin egen mörkt vackra poesi. Som din
2014-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Katinka
Katinka VIP