Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min mor....


Bomullsbarnet

Hon vävde sin värld av tvivel
Men med den finaste silkestråd
En vävstol täljd av oro
Men skyddad av en kopparvåd

Och under alla de lager
som så varsamt lagts i lås
Ett insvept barn i bomull
Som av flocken inte nås

Så flocken ylar utanför
den muren rest av sten
Och bomullsbarnet innanför
sover i lyktans sken




Bunden vers (Rim) av Niklas Liljehammar
Läst 429 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-02-08 22:30



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Vilken vacker text!
2015-05-24

  Lena Själsöga Keijser
tycker om denna stämma
2014-03-04

  Heikki Hellman
Läste genom många gånger men din fina allegori öppnade mig inte? Kanske vävstolen och mitt yrke är för fjärran varandra?
2014-02-10

  Teresia Ridell
Tycker texten med sina rim flyter riktigt bra. Den ger målande bilder och en stark känsla.
2014-02-08

  axveronika
Fin
2014-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Niklas Liljehammar
Niklas Liljehammar