Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lampan i månskenet


floden
dog för natten

Fiolen ekade
för månen

som skuggor
sprang de efter
sina kroppar
vid sidan
om solen

sprang de
på en smal tråd över stupet,



den glittrade som guld


floden som dog
för natten

dvs blev som allting
annat i mörker



osynligt





Men de som fortfarande
finns där




osynliga


efter att solen har gått upp

är de som uppfann floden
den som rinner
och som aldrig försvinner





även när solen slocknat




Prosa av Lars Gullberg
Läst 273 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-01-22 11:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg