Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hörde ett samtal på tåget till Skara. Kunde inte hålla mig, blev en liten dikt.


Fredag till söndag

Han går på gymmet varje dag
vill skapa en kropp som alla kvinnor vill ha

Solariekort köper han nytt varje månad
han ska bli brun ingen jävla rodnad

Hela munnen skiner vit
köpte nya tänder på kredit

Fredag, då gäller krogen
vill ej få nobben går dit
där publiken är lite mera mogen

På lördagen , vaknar upp
hemma hos en tant
på tunnelbanan hem
funderar hann är jag en fjant

Söndag en tur till gymmet
ljuger för grabbarna
om åldern på fredagsfyndet


Hon hörde när han gick
det kändes bra
trots att det inte sa klick

Synd att kraken blev så full
somnade direkt utan något gulligull

Varför sökte han inte någon i sin egen ålder
han såg ju bra ut tänderna var ju som tagna ur en tandkrämsfolder

Fast hon var ju inte mycket bättre
men ger man sig inte in i leken
får man inte smaka på kärleken

Hon lade sig på sidan
somnade om
det behövde hon
innan barnbarnen kom

Två ensamma människor
i några av stadens hus
den ene sökte värme
den andre bara bus




Fri vers av Johan Strömstedt
Läst 505 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-02-10 15:50



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
Härligt!

Att "tjuvlyssna" på människor på stan ger ofta bra idéer för skrivande! :-D

Bokmärker den!
2018-09-23

  soligajag_1 VIP
Tack! Fick ettt härligt morgonskratt av denna dikt.
Livet ter sig på olika sätt men verkligheten hinner dig ifatt.
Har ett leende på läpparna ännu!
2018-03-24

  Ponkla
Trivsam läsning, komiken och det alldagliga i ett!
2014-02-10

  Peter Stjerngrim VIP
Ett flöde som når fram och berör!
Kanske inte bara för det du förmedlar utan mycket för att det känns
naturligt avslappnat till såväl språkval som disposition och form.
Rimmen känns otvungna och bidrar tillsammans med hur du såväl radbryter inom stroferna som hur du satt samman stroferna i sig, till att
textmelodin kommer fram och bidrar till att flödet just når fram och berör ...
2014-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt