Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rond

Skrev samma mening flera gånger och dikten försvann, skrev en hel roman med fel fingersättning.
Och klockan i dagrummet gick fel.
I almanackan hade bladen förväxlat
mitt öde

Det välkända och upplevda hade rivits ut och föll som snö
genom fönstret ner på asfalten
Klockan i dagrummet gick fel,
Fel dygn som i almanackan förväxlat mitt öde med fel datum.
Och jag befann mig på fel plats.

Överläkaren kom äntligen för att förklara.
Jag drog mig upp från liggande till halvsittande. Oändliga smärtor,
Klockan gick rätt, klockan var tio. Ronden var påannonserad.
Stor förväntan när hon förklarade fel sjukdom, fel, fel, fel.

Skrev samma mening flera gånger, men dikten försvann.
Skrev en hel roman med fel fingersättning och almanackans blad föll som snö utanför sjukhusets fönster.




Fri vers (Fri form) av Vanja-Kristina Morgell
Läst 499 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2014-02-10 22:59



Bookmark and Share


  axveronika
Stark och berörande
2014-03-24

  Bibbi VIP
Suveränt bra.
2014-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Vanja-Kristina Morgell
Vanja-Kristina Morgell