Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Godmorgon


Midnattsros

 

Godkväll min kära aftonvän 
i patos sprungna dimma
Godkväll min sköra midnattsros 
som växa ur mitt bröst

Jag kysser dina läppar
Oh du månljusets gudinna
Jag kysser dina läppar 
för dess blodfyllda nyans

Mot ängens nejd i kroppars dans 
i skuggors form vi rimma
Mot tjärnens glas i spegelglans 
slås flammans hätska röst

Jag möter dina ögon 
och i blickar elden brinna
Jag möter dina ögon 
under kvällshimlens romans

Hör klockan slå sitt sista slag 
för dygnets mörka timma
Hör nattens fågels sista skrik 
för gryningsljus i öst

Farväl min kära aftonvän
för dagen du förvinna
Farväl min sköra mindnattsros 
för kärlekens seans

 




Bunden vers (Rim) av Daniel_78 VIP
Läst 383 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-02-11 08:13



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
vacker är denna ros
midnattsros
2014-04-07

  ULJO
Underbar poesi
2014-02-14

    ej medlem längre
Vackert diktat, första gången jag träffar på en av dina vackra dikter, vilka jag förstått förekommit också tidigare.
2014-02-14

  thyra
Mycket vackert skrivit!
2014-02-14

    Igot Tochange VIP
Vilket fint alla-hjärtans-slag, en jämn och fin puls som sprider värme i hela kroppen. Vilket härligt uppvaknande!
2014-02-14

  Knickedick
läser och njuter av vackra rim och kompositionen
2014-02-12

  walborg
Poetiskt och vackert - skön rytm
2014-02-12

  Peter Stjerngrim VIP
Får bekänna att jag saknat
denna form av poesi från dig ...
- Ty de jag läst tidigare av dig
minns jag fångade mitt gillande väl!
Du är bra på Limericks också förstås,
men tycker du borde skriva mer
av dessa andra former också!
2014-02-11

    ej medlem längre
har man haft påhälsning av tegnér eller någon av hans samtida under drömtimme, månne?
2014-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP