Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hittills går det bra Hittills går det bra Hittills går det bra


Måla båten blå

Nu drömmer hon. Det syns i pratbubblan som hänger mellan första och andra våningen i miljonprojektshuset. Och jag ser det. För jag passerar förbi varje dag på min cykel. Oftast ignorerar jag i henne med hänsyn till smittorisken. Men denna gång jag kastar dit ett pronomen. Ett rimmat ord saltat med ett par destruktiva konsonanter. Sen faller hon för mig men glömskan har starkare dragningskraft.

Jag älskar hennes idé. Som centralfigur i en utkant. Som en ledsen clown där sminket tvättats bort och ingenting tar vid. Om man knackar försiktigt på hennes knän hör man ekot. Det där genljudet som isar igen porerna och draperar en i vemod. Det som bottnar sig i den lysande framtid hon en gång hade men som försvann i den stora stadens neon.

Vem sa att brustna drömmar inte kunde vara vackra? För hon personifierar en önskan som kom på villovägar. Ett blankt papper som alltjämt förblev en definition av vitt. Ett primärt behov stillat av svett men ofullbordat av någon hetare. Jag avundas hennes sälta. Hennes torra ytskikt som man knäpper upp med knappar. Som blottar den lilla, lilla punkt. Där allting började spricka.




Fri vers av Betraktaren
Läst 743 gånger och applåderad av 30 personer
Utvald text
Publicerad 2014-02-13 19:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
drakens andedräkt i neon
2017-09-05

  wayward - taiga
tänker inte läsa nån annans kommentar, men du, eller duuge som de säger i borlänge. det är nästan så miljonprogammen går på display som i en pågående repris medan sjöstäder skvalpar i deras kölvatten. så är det nog.

2014-04-02

    lilt
Jag skulle gärna se sista raden som en enda mening, för att hålla samma flyt som resten av texten.

Som jag känner igen mig i från förr, förresten.


2014-03-14

  Cymbaline Andreas
WOW väldigt bra skriven!
2014-02-18

  AstridElisabet
helt otroligt bra skrivet! mycket fint!
2014-02-18

  LindaBirgitta
Tack!
Den vill jag spara.
2014-02-18

    tennsoldatocheldvakt
jag har inte riktigt kommit fram till varför än, men den här texten berör - på riktigt. jag kan bara hålla med en av de föregående talarna som kommenterat här: "wow".
2014-02-18

  Smultris


jag måste säga som Urgut... bara hålla med sådär fräckt...

och, jag fastnar stenhårt för:
"Som blottar den lilla lilla punkt. Där allting började spricka"
2014-02-14

  madinsane
ja jävlar. det är vackert att bli påmind om vad jag älskade med den här sidan en gång. jag söker det fortfarande, men hittar det nästan aldrig längre. så tack. för påminnelsen. för ja jävlar-upplevelsen.
2014-02-13

    ej medlem längre
wow
2014-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Betraktaren
Betraktaren