Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det finns små och stora profeter, det finns små och stora poeter - det finns kända och okända, som framkallar det bästa inom oss. Och det finns Tove Jansson, som firas skönt i vackraste mumingrönt. Texten tillägnas dock den okände poeten.


Till den okände kinesiske poeten Ma Li II

 

 

 

ett vackert brev sans paroles

när allt och inget är sagt

 

i det finns ej plats för groll

men kanske för ett mumintroll

som sig i vårgräs lagt?

 

ett vackert brev sans paroles

att läsas som kärleksbevis

 

ett ode till livet, till våren

den ofödda, nyfödda, knoppfulla

till sommaren, hösten, den hoppfulla

den tid, den enda som läker såren

 

2014-02-14  09:18

 

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Minkki VIP
Läst 582 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-02-14 08:26



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd till en helt suverän text!
2014-02-14

  walborg
Underbar text just idag!
2014-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP