Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trumf med tulpaner!

Idag gick jag in i blomsterhandeln
för att köpa en bukett tulpaner att
ge till Rådhuskonditoriet i Vadstena
som tack för personalens så vänliga
sätt emot oss kunder...

Tulpanerna har kostat från 100 kr/10 st
men priset hade gått ner några tior de
sista dagarna...

När jag kom in i butiken kostade de
29 kr/10st eller 100 kr om man tog
fyra buketter. Jag tog fyra!

Nu kunde jag blomma ut till fler...

Lämnade en i bokhandeln, bokhandlaren han
sken som upp en sol, en gav jag till butiken
Kopp och kanna, i båda butikerna har
jag blivit så gott bemött. Inget är
besvärligt, allt går att ordna...

Den tredje gav jag till konditoriet , när jag
kom in på kondiset talade ägaren i telefon
jag sa bara: -Varsågod och en glad Valentindag!
Då hörde jag den som ägaren talade med säga:
-Vad sa du? Då bugade ägaren sig för mig till
golvet som tack och lyfte handen upp som om
han hade fått guld...

När jag på hemvägen passerade bokhandeln
öppnade bokhandlaren dörren och sa:
-Tack jag blev så jätteglad!

Den fjärde buketten tog jag hem och satte på
mitt bord! Det är första gången i mitt liv som
jag för bara 75 kr kunnat sprida glädje till
så många...






Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 581 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-02-14 15:19



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
vad bra att du satte en på ditt eget bord.

2014-05-02

  Olof Lagerhorn VIP
Ditt hjärta rymde och fyllde alla de andras.
2014-02-15

  Ezmeralda VIP
Vilken fin dag för dessa människor men även för dig. Man blir glad över att ge och att se glädjen hos andra.
2014-02-15

    ej medlem längre
Härligt!
2014-02-14

    Maria Malm
Fint tänkt, gjort och skrivet!
2014-02-14

  ULJO
Fint tänkt
2014-02-14

  Eva Helene VIP
Ett generöst hjärta - inte bara denna dag!
2014-02-14

    Dan Myrbeck
Härligt, men glöm inte vliken glädje dina texter sprider!
2014-02-14

  Lars Hedlin
Fint tack för att du delar med dig!
2014-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt