Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fyra år

Hon ropar på Lukas med ett väsande slutess

Det är inte förvånande att hon valt just honom
på den upptågsfyllda resan uppåt
ögonen är verkligen så där hundaktigt förtroliga
hela kroppsspråket säger "alltid redo" för varje lekfull impuls

Hans nos är upplöst och över ena örat dröjer en missfärgning kvar
sedan första gången han fick vara modell
vid en minnesvärd måleristund
i ett utbrott av tidig, artspecifik inspiration

Det hela blev bara så mycket roligare efter det
i och med att premisserna så tydligt ställdes upp

- Om det har hon förstås inte någon egentlig uppfattning, och när hon slutligen får det har hon nog redan hunnit färglägga
hela världen och en stor del av himlen

och Lukas har kanske någon av oss funnit för gott att kasta




Fri vers av Vanja-Kristina Morgell
Läst 266 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-02-14 21:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vanja-Kristina Morgell
Vanja-Kristina Morgell