Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tassa tyst när de tittar bort

 

Jag balanserar slak lina, utan säkerhetsnät för det är klargjort 

ingen vill fånga när jag faller, får plocka upp mig själv och börja om. Tvärtom -

får jag in flytet, vågar mig på glitterblick

försiktigt fjärilsleende hemligt silverskratt; minsta glimt för-

tröstan att jag kommer

klara det - nå fram, få komma ut ur kylan, stiga in i ljuset; ljus och värme

 

för mig - så dumt, att jag aldrig lär att

det kommer slås ned, löften kommer brytas

förhoppningar

göre sig inte besvär

jag måste tassa tystare, röra mig snabbare, mörka bättre, berätta mindre 

erkänn du märkte knappt jag stängde min

själ, men kvittar lika, du ville inte ha den.

 

De elaka barnen stjäl, nosar sig fram till varje darrande hoppfullhet, skövlar varje sandslott, krossar allt i sin väg, de älskar sin

misär och när de upptäcker sin oförmåga, avslöjande bittra fåror, nu permanenta pekar bara nedåt

jämför sina kalla skarpa

beniga ytor mot såbubblors skimmer i motljus, det ömtåliga jag kallade glädje -

skall ingen vara lycklig

trygg

älskad.

 

Jag vet de vill se mig falla. Hårt. Det är lycka för dem.

Se andra tumla handlöst genom mörker

 

som dem själva.

 

 

 

 

 




Fri vers av C3H5(NO3)3
Läst 369 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-02-15 11:04



Bookmark and Share


  the fool on the hill
Igenkänningsfaktor..
2014-02-15

  axveronika
stark mystisk text
2014-02-15
  > Nästa text
< Föregående

C3H5(NO3)3