Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Musselmelodi

musslor andas inte
de tar syre ur sanden
tar energi ur omgivningarna
ur intet plockar de kunskap

musslor går dit de vill
de är vildhjärnor
stjärnjägare och djuphavsdykare
men mestadels vilar de
under månens mjuka ljus

musslor har bara känslor ibland
när ingen ser
när det är olämpligt att höras högst
de gråter när de är som argast
de älskar inte av medkänsla

musslor blir passionerade
i kreativitetens närvaro
i trädens rörelser
i ordens omkrets
de är okänsliga för omvärlden

musslor är fridstörare
äventyrare, drakvänner
de tar sig för det oväntade
följer inga strömmar
bryter inga drömmar




Fri vers av Sara Raimosson
Läst 297 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-02-16 01:53



Bookmark and Share


  Stay Golden
Exciting ^^
2018-08-26

  S.A.I. Steve Lando
vilken helt underbar dikt
jag blir musseldyrkare
2014-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Sara Raimosson
Sara Raimosson