Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gråljus

Det silas gråljus
genom fönstren
dimma idag
och min själ är ensam

Inte så långt till våren
till solen
men än är det mystiskt
än är livet en gåta

Och jag sover för mycket
gör för lite
orkar bara SMS:a mina änglar
ge dom lite uppmärksamhet

Kokar kaffe och gröt
och tillvaron klumpar ihop sig
för många ensamma tankar
för många släckta drömmar

och idag börjar OS
vad man nu ska ha det jippot till ?

II

Poeten Bo Bergman
skrev bäst i november
och jag både längtar från
och längtar till i februari

Tycker om gråljuset
på ett sätt
som bäddar in en
får en att bli anonym

Det är vilsamt på ett sätt
men ändå jobbigt
man är lite trött
efter en tuff jul och nyår
och januaris kyla

Men nu börjar man se slutet
början på nåt nytt
och man har klarat av
ännu en vinter...




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 262 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-02-16 09:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vi får hoppas att det blir mera solsken snart så vi piggnar till, alla är nog trötta efter det här gråvädret.
2014-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman