Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att sätta eld på regnet

Adele sjunger
att hon ska sätta eld på regnet
och jag tänker på dig

Idag SMS:ade vi
om hemliga saker
att lägga oss vid älven i sommar
med jordgubbar och vin

Och jag mår bättre än på länge
inte lika trött
inte så melankolisk
utan lite tuff

Ute är det plus
i februari
inte klokt egentligen
världen är upp och ner

Och OS glider förbi
mer som en teaterkuliss
som Karl Marx sa
om religionen:
Ett opium för folket

Men du blir bättre och bättre
slåss i motvind
med din brutala ömhet
försöker sätta eld på regnet...




Fri vers av Mikael Ekman
Läst 455 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2014-02-16 09:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag tycker om den här dikten- lite för trött, nu, för att sätta fingret på kärnan av det hela, men en sak skulle jag vilja säga nu; de tre punkterna förstärker inte vad jag ser som något både evigt och dröjande, snarare tvärtom, men jag har svårt för punkter, i alla fall fler än en, och därmed brister jag kanske i mitt läsöga. oavsett tycker jag att det förtar diktens liv, i sig själv, som vore den en organism- det blir som... jag vet inte. en fångst? övertydligt- för mig. du är bättre än att behöva förstärka så, tycker jag.

ursäkta denna förvirrade kommentar. jag får återkomma.
2014-05-08

  Nina.H
Tycker om den låten.. tycker om din text!
2014-03-14

  © anakreon VIP
Snyggt, vackert och uttrycksfyllt med en hoppfull doft av vår mellan raderna.
Calle
2014-02-21

    ej medlem längre
Lite drömmar för sommaren....... då mår man strax lite bättre.
2014-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Ekman
Mikael Ekman