Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Olssons vårfåglar

Nu lyser solen på äng och kärr
där kvittrar fåglar hos Olssons
nu tittar vitblekta grannar ut
högt i brunst går vår märr

Nu värmer solen kropp och sinne
det tinar på mark och tak
fönstret öppnas nu på glänt
och låter solen lysa här inne

Nu skiner solen så nöjd så nöjd
spinner värmen sin runt träden
nu ropar grenarna mot himmelen
ser upp mot molnfri solig fröjd

Nu ser solen vår glada katt
som fångat fåglar hos Olssons
nu putsas nöjt en katt-mustasch
bort med fjädrar från i natt




Bunden vers (Rim) av Mr Mutter
Läst 254 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-02-18 08:14



Bookmark and Share


  Mona J.
Underbar vårdikt! Snart så... :)
2014-02-19

  Solitaire VIP
De sjunger så fint
Och smakar så gott
Men de flyger så högt
Och alltför långt bort!
I ljuvligt solsken
Vid Olssons uthus
Där duger även
En saftig skogsmus
2014-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter