Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läste just en Intervju i dagens Aftonbladet


Jimmie Åkessons inre liv

Referat av artikeln i kortform

Jag är skilsmässobarn och hade till en början inte så många vänner. På gården när jag var liten blev det olika grupperingar av barn från andra länder, som inte så sällan höll ihop mot oss . Jag hanterade det genom att springa hem till mamma, förmodligen ganska rädd. När jag var 14 år fick jag en bror som blev väldigt handikappad, det blev man ju känslomässigt påverkad av. Jag gick med i partiet tidigt. Jag hade sett en sverigedemokrat på TV vid valet 1994, och han verkade inte vara så tokig. Det är ensamt i toppen på ett så här pass utskällt parti. Jag skulle förmodligen behöva terapi för att analysera vad jag och vi i den innersta partikärnan har varit med om. Jag har gått in i rollen som den starka som klarar det här utan problem, men det är klart att förr eller ­senare kanske man bryts ner som människa.

Min tolkning:

Jag blev tidigt jävligt arg på invandrare. Det har hållit i sig. Och sen blev jag ännu argare när farsan stack. Och sen få en lillebror när man är 14. Som dessutom var helt borta. Då blev jag ännu argare. Klart att jag gillade partiet. Dom var ju som jag. Skitarga allihop. Den där ilskan behöver vi i toppen kanske terapi för. Annars bryts vi ner.

 Eller ännu kortare:

 Jag är fylld av ilska och hat, som jag inte visar. Mot allt förutom partiet.

Reflektion:

Stackars Jimmies bror. Han har också en handikappad bror.

                                                     @

 




Övriga genrer (Kåseri) av Elina Vacker
Läst 942 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2014-02-18 11:19



Bookmark and Share


  blekhet VIP
Spot on!
2014-09-03

    Igot Tochange VIP
Uppfriskande refererat. Rappt.
2014-02-21

  Maria Sundelin VIP
Ja, Hans bror är det synd om för att han har den bror han har
2014-02-21

  Lars Thun (tid. lapema)
Glasklart referat.
2014-02-21

  Jordgubbsodlare
När Ebba Grön släppte "Pervers Politiker" existerade inte främlingsfientlighet i Sverige...
http://www.youtube.com/watch?v=i2_anTEZiVU
Din analys av politikernas inre liv är alltså densamma och således helt korrekt! ;)

2014-02-19

  erkki
När prominenta företrädare för SD uttalar sig föraktfullt om invandrare, så tror jag att de speglar en utbredd åsikt. Det skrämmer mig, men är troligen ett större bekymmer för alla goda invandrare. Vad de onda invandrarna tycker kan man bara spekulera över. Det legitimerar deras (och andras) våld. Tag sakdebatterna och hylla demokratin.
2014-02-18

  Tess74
Klockren!!
2014-02-18

    Lars Gullberg
Hej Elina

Fint att du tar ställning.
Viktigt som fan

Och bra att du finns. Jag jobbar med invandrare och dom behövs för en bättre värld.

En del ser bara till sitt ego
bra att du visar din solidaritet

Kram/Lars
2014-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker