Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vet inte mycket om musslor

Jag vet inte mycket om musslor.

Men betraktar från strandkanten

de blå tunnorna som flyter i rader.

Under dem:

rep förankrade i botten.

 

För att musslan ska kunna leva

måste den ha något att hålla sig i.

Det räcker med en tunn tråd.

Då dras den inte med

av det stora havets obönhörliga rörelse.

En tunn tråd av hopp.

Och den är förankrad.

Kan leva.

 

Och djupt nere i mörkret

och tystnaden

spinna lager på lager

kring en skimrande pärla




Fri vers av HanKa
Läst 561 gånger och applåderad av 25 personer
Utvald text
Publicerad 2014-02-19 23:15



Bookmark and Share


  Nolltillhundra
Åh, vad vackert!
2014-03-11

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Du förmedlar ju mycket om musslor.
och människohjärtat kanske på samma gång. Tack
2014-02-22

  Maja Starchild
en fin och enkel text öppen för flera tolkningar! :)
2014-02-22

  Maja Starchild
en fin och enkel text öppen för flera tolkningar! :)
2014-02-22

  Maria Sundelin VIP
Fint om hoppet
2014-02-22

  petter rost
Den här dikten tycker jag om för den berör mej, är vacker och gör ont - är verklig.
2014-02-21

  axveronika
Mycket vacker och fin bild du målat upp
2014-02-20

  UllaBritta
Mycket fin dikt om musslor.
Det kan vara en stor likhet med oss människor.
Liksom livets tråd.
Pärlan kan vara glädjen i livet.
2014-02-20

    tennsoldatocheldvakt
enkel och taktfull text. uppskattas!
2014-02-20
  > Nästa text
< Föregående

HanKa
HanKa