Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I VÅRVIND JAG GÅR

jag fick höra

om strömmar i öknen

jag såg tecknen

och vädrade vår

bönhörd, lycklig

och härligt förnyad

tröstad, trosviss

i vårvind jag går

 

 

 

jag fick höra

Hans röst tala glädje

tala uppmuntran som till en son

jag var fjärran

men nu är jag nära

och Hans ström

höjer vattennivån

 

 

samme Herre

som abraham mötte

samme Gud mose fick buden av

som ger kraft åt

den svage och trötte

är den Gud som mig tilltalet gav

 

 

 

jag vill vandra i tro

tills Han kommer

för att hämta Sin blodsköpta brud

till det hem som

Han smyckat åt henne

Han som klätt henne

i bröllopsskrud

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    23/2 2014




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 1244 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-02-23 11:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Proffsigt skrivet!
2014-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP