Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

#nohomo

det här är en text
som går att sjunga med i
och jag vill skriva så att
könssafterna sprutar
varenda rad
är livsviktig
vartenda ord
blir som gaser i magen
de måste ut






du är
tjackhoran mobbaren
statsministern våldtäktsförövaren
jesus en jävla babbe
varken mer
eller mindre










jag har sökt efter
den sanna sanningen
det gudomliga
det mig övermäktiga
med glöden från
döda poeters
cigarettfimpar och
växlande molnighet
inombords








din hjärna är så sexig
och alla andra låter som
chewbacca efter
en flaska tequila
men dina judaskyssar
dödar mig






jag gör det
för orden i mig
och spidermankyssar
i ösregn
men vem har inte
sin hemstads skyline
tatuerad i hjärtat










magont höjdskräck mörkrädd
jag får
andnöd
panikångest
av heteronormativitet



så låt mig
dela din börda
bära ditt kors












det handlar om
nationsgränser
det heligaste som finns
linjer på en karta
som har erövrats
bortrövats
som har försvarats
förslavat

med svärd och spjutspetsar
med kulor och atombomber

det finns inget land
som är värt att
dö eller döda för




Fri vers av gnupung
Läst 306 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-26 16:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

gnupung