Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Två dikter och en prosatext.


Födelsen och döden.

1) Stå helt stilla!
Gå SAMTIDIGT rakt fram
genom de fyra horisonterna.
Då tar du till slut rygg på dig själv.
Eller hur?

2) Får du leva i fred
och dö gammal.
Finner man dig fosterställning
hopkrupen i sängen
med ett leennde.


3) En absurd fransk teaterpjäs heter "Sens interdit". Betyder "Förbjuden färdrikting" eller "enkelriktat"
I den pjäsen föds man mycket gammal, och livet för dig till bebisstadiet.
Man dör som bebis, och färdas mot att födas mycket gammal.
När människor möts vid medelåldern, uppstår stor förvirring och komik. Man är ju osäker om den andres färdriktning! De erfareheter man utbyter blir svårtolkade och ofta mycket roliga.
Tänk själv dialogen mellan en 10-åring, som levt i 80 år och en 80-åring som levt i 10!!
Vi vet inte, var vi var förut, och inte var vi hamnar sedan, menar författaren.




Fri vers (Prosapoesi) av Ulf Ekeram
Läst 276 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-02-28 22:46

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram