Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På resa

En galen GPS leder bilen
i dimma till plats ingen känner till
föraren tvekar, kan inte välja
kör fyrtiotvå-otal varv i rondellen

Ensam stretar en tanker
på ett upproriskt hav
vet inte var den befinner sig
fyren som ska leda har gömt sitt ljus

Aeroplanet står stilla kvar på banan
nedisade vingar, tomma ansikten
får inte lämna landet
kan inte nå ett annat

En förtvivlad buss far förbi
de resande på hållplatsen
hinner inte stanna för att ta ombord
jagandes sin egen tidtabell

Ett votivskepp seglar i rummet
gungar fram och tillbaka i sina linor
en resa skapad i vinddraget
från ett otätt kyrkfönster




Fri vers (Fri form) av Lotta Nilsson
Läst 260 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-02 18:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lotta Nilsson
Lotta Nilsson

Mina favoriter
Simmerskan