Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vikten av att lyssna - till sig själv

I en värld där vi genomsyras av sociala medier
har en enorm längtan efter ursprung vuxit sig starkare i mig

I en värld där andras åsikter och acceptans
är viktigare än allt annat
söker jag något annat

I en värld där andras åsikter och acceptans
går före självrespekt
söker jag mig tillbaka

Jag söker efter något mer
Något som ska fylla tomrummet jag känner inuti
Det tomrum som bara är för mig att fylla
Det tomrum som ingen annan kan fylla

I en värld där vi lyssnar koncentrerat
Till andras röster
Glömmer vi bort vår egen

***

I en tid där stress, ångest, oro och konflikter rått
har möjligheterna att vara positiv minskat markant

I en tid där problemlösning står ensamt i fokus
ökar svårigheterna för ett gott samarbete

I en tid som borde ha varit rusfylld, lyckad och härlig
har jag funnit mig vilsen och ledsen

Jag kom mig för med att lyssna
Lyssna på mig
Och jag insåg hur snabbt jag kan glömma min egen röst

I mitt liv är jag viktigast
I mitt liv räknas min röst främst
I mitt liv står jag i fokus

Det betyder inte att jag är egoistisk
Det betyder att jag lärt mig lyssna till den viktigaste rösten
genom sorlet av alla andras...

***




Fri vers (Fri form) av Amor vincit omnia
Läst 250 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-02 23:07



Bookmark and Share


  mickech
En mycker bra pamflett!!
2014-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Amor vincit omnia