Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bränner som eld

de bränner som eld
tårarna som ligger och skvalpar i mitt inre
trycker undan luften i lungorna
så det blir svårt att andas

jag vet att ingen anledning finns
men en otillräcklig känsla gror
rötterna når inte ner i myllan
jag svävar bara runt

en tung ande utan riktig ork
med klösande naglar innanför huden
som ristar mönster ingen förstår
gåtor utan svar

jag låter sömnen ta mig med
sover bort dagar så jag slipper känna
trycket mot bröstet förlamar
livet ter sig bättre när jag blundar

utanför kväver sorlet
jag stänger av för att döva min sorg
lämnar in för stunden och drar ner gardin
i denna ensliga timma...

...en nattsvart dimma..










Fri vers av Ullagulla
Läst 270 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-04-10 21:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Håller med om allt i Lennarts kommentar.. Här vågar du dyka ner i det mörka.. det som vi alla delar .. i vår existentiella utsatthet. Du fångar känslan så bra!
2014-04-12

  ~Leonardo~
oerhört berörande, en otillfredsställelse så väl beskriven, att jag rycks med när det dova lägger sig som en matta över mig. jag analyserar inte som sig bör...utan väljer att leva mig in i det jag läser, just då, just nu.
Skickligt Ulla, som alltid så uttrycker du dig grymt bra. applåder och vad du vill!

2014-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Ullagulla
Ullagulla