Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sjuk björn yrar...

 

En dröm en sång

som ekar dagen lång

Är något vi vill höra

en fröjd för vårt öra

 

Sjuka vill bli friska

leva utan brister

Friska vill ha pengar

sova i gudomliga sängar

 

Få är det som ser

andra sidans besked

Så länge vi är ung och frisk

är andra sidan ingen risk

 

Alla vill vi ha

mera av det bra

Ett rosa band går bra

att köpa omärkt från krav

 

För jag vill själv bestämma

hur mycket jag vill lämna

För jag vill inte dela

och känna mig sidsteppad

 

Det är lätt att snacka

och ge bort en macka

Men dela rakt av på skatten

det vill inte du och det vill inte makten

 

För innerst inne ser ni bara

ert eget sätt att vara

Bli lurad och bestulen

är inte er melodi

 

Men lura och stjäla

är vår nya lära

Vi tar det som krav att gamla gav

och låter dem ruttna i helvetes kval

 

Det är nya stilen

att köra nya bilen

Inga vill ha gamla däck

på en gammal smäck

 

Så människan är som bilen

men båda behöver bensinen

Men en gammal drar för mycket

avpolletteras som sista stycket




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 1132 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-03-05 11:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, det är synd om alla gamla och sjuka som blir liggande och inte klarar sig själv.
2014-03-05
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP