Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har du vaknat någon gång


Har du vaknat någon gång till soluppgången
vid en öde tjärn ute i vildmarken?
Har du sett hur dimslöjorna har dansat
över ytan, och hur de daggvåta spindelnäten
bland ljung och blåbärsris har lysts upp av
solens första strålar?
Har du suttit där ensam någon gång och sett på medan
tiden bara gått och lommen ropat från fjärran vatten?
Har du suttit på en sten och tittat ner i vattnet,
och sett din spegelbild rullat över de små vågorna
som slagit mot land?
Har du kanske talat till din spegelbild med ord från
ditt djupaste jag?
Då har du kanske njutit av ensamheten, men samtidigt
drömt om att sitta där med någon du älskar?




Fri vers (Fri form) av Thomas Widemark
Läst 633 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2014-03-06 17:33



Bookmark and Share


  Connie
Underbar skön text som man vill stanna kvar i länge i.
2020-11-21

    ej medlem längre
Meditativt och skönt att läsa!
2020-04-07

  morgonstjärna VIP
du har fångat essensen av livet
så vackert
2018-05-02

    ej medlem längre
riktigt fin stämning i denna naturlyriska dikt med invävda tankar om livet. BRAVO
2017-12-04

    Mia Sedvall
Vackert målande och tilltalande..
bra!
2016-05-17

  Trädskugga
Klockren dikt som får ögonblicket att stå i stilla lycka så fridfullt och kärt!
2016-04-25

  Alysse VIP
Målande härligt skrivet om längtan efter tvåsamhet i paradiset
2016-04-15

  Martin Lind
Du fångar naturupplevelser så bra som det bara kan kännas när man vistats i skogen så mycket att man kan känna den närhet till naturen du berättar om.
2015-11-01

  Trädskugga
Krispigt kristallklar lyrik. Bra!
2015-07-04

  Bibbi VIP
Skriver under på Per "Läsaren" Sörqvist.
2015-07-03

    Monica Kvist VIP
Det är det här jag kallar lycka!
2014-03-30

    Birgersdotter VIP
Väldigt fin
2014-03-14

  Per "Läsaren" Sörqvist
Underbar!
2014-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark