Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En obehaglig båt

 

 Idag syns inte många stjärnor

inneha medlidandets känslor

Begäret glöder i våra hjärnor

andra ska gå i våra trasiga skor

 

Är inte internet ondskans redskap

för att föra oss närmare stupet

Som förstärker de ondsintas djävulskap

att utnyttja och påskynda folks väg till slutet

 

Internet kunde vara en Guds gåva

men ihålig är den mänskliga egoismen

Vi har aldrig lyckats avdela det svåra

utan alltid bara matat kapitalismen

 

Telefonsvarare tar bort arbetskraft

telefonslussar flyttas till billiga länder

Storföretagen får i anställda pedofilskaft

utslagna moderna slavarbetarhänder

 

Du läser hellre om jobbskatteavdrag och din peng

vill se din lyx inte läsa om utförsäkringar som plågar

Avfärdar du inte mina ord som komna från en dåres säng

blundar du inte och vägrar se de svagastes tårar

 

Är du inte likadan som en pedofil som köper sex

ja men barnet valde själv hon tyckte om mina kex

Ser du inte ner på alla hemlösa som knarkarspex

förstår du inte din egen hjärnas elaka tricks

 

Onda människor vinner i nästan allt

för väldigt få törs vill offra sig själv

I habegärets namn ljuger vi om allt

hittar en falsk förklaring till eget gnäll

 

Jag försöker besegra min egen djävul

åk gärna med på min båt om ni törs

Men jag varnar er plånboken blir inte full

ni blir förmodligen sjösjuk med en tom börs




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-10 00:04



Bookmark and Share


  Connie
Himla bra skrivet, tummen upp!
2014-03-11

  Ponkla
Mycket bra förmedlat!
2014-03-10

    ej medlem längre
Bra skrivet!
2014-03-10
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP