Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fri poesi om alla fördolda släktskap


hur är jag släkt med dig

förvårens solstrålar
smälter snö
vattensamlingar blänker
där surrar en
insekt
ett litet närmast obetydligt
liv
hur är jag släkt med dig
ett grässtrå bugar sig
i vinden
en vattendroppe glänser
diamantglitter
grässtrået står åter upp
hur är jag släkt med dig
ovan mig spänner havsörnen
ut sina breda vingar
seglar lugnt med
skarpsynt blick
hur är jag släkt med dig
trädets krona vinkar i
glad kalufs
ådror bark grenverk
bildar rygg armar och
sköte
hur är jag släkt med dig
sten du orörliga
hårda
diabas med skrovlig
yta
innanför makalösa myller
partiklar i dans
hur är jag släkt med dig
du främling
på flykt från terror krig
död
jagad som var du
en brottsling
hur är jag släkt med dig









Fri vers av walle dickson
Läst 270 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-11 10:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

walle dickson
walle dickson