Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maskrosorna i himlen




Nu böjer sig blomman. En vind så kall.
Öde gator och nedsläckta hus. Hösten är nära.

Den har gjort sitt, blomman, och lägger sig ned. Det blåser upp.

Virvlar de fallande löven runt
i en virvlande dans,

en man med sin hund
skyndar in genom portuppgången.
ett av löven har lyckats gripa tag om hans ena hand. Han märker det ej.

Kvar står lyktstolpar och samtalar
under tystnad genom sina tända lampor emellan, de får aldrig sova en enda natt.

De är ämnade att finnas där för oss.
Så att vi kan se vägen hem.


Blomman dör i natt. i morron är den hos sommarens maskrosor i himlen.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 206 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-07 01:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En förändring finns i luften, naturens gång, blommans och livets förgänglighet. Men avslutet gillas starkt. Det måste finnas en himmel där alla blommor får plats, även maskrosor.
2018-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg