Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Systembolaget

"Bättre vin får man leta förgäves efter i det här landet. Och ja, jag får inte glömma att tillägga att det säger mer om vårt land än det gör om det här sockerdrickat. Ett bittert faktum är det att i Tyr hade de haft bruk av det som desinfektionsmedel, eller för att mata grisarna så de blir mätta och belåtna, stora och runda. Goda"
Det sagda träffade mannen på andra sidan bordet som ett slag. "Somligt är oföränderligt. Som gnällspikars opatriotism. De älskar sådana som du i Tyr, om ni är på vår sida av gränsen och undergräver kampviljan vill säga. Var glad att du lever i ett fritt land. I Tyr hade de slagit dig i järn. Om annat är inte fråga."
"Patriotism, pfft. Och vad gör mitt land för mig? Förgiftar mig med kloakvatten. Högt beskattat sådant." Berusningen hade lossat tungans band och skänkt honom osunda doser frispråkighet. Alltför mycket av den varan kunde rendera böter. Det fanns till och med exempel på dissidenter som kallats till förhör och sedan släppts. Är du farbror statens informatör månntro? Ska du gå och anmäla mig hos din politruk? Så de burar in mig på lös angivelse?
"De bryr sig inte om värdelösa skitar som du. Gör oss alla en tjänst och köp en biljett till Tyr. Får vi se hur du trivs där...




Prosa av Askanden
Läst 441 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-03-13 00:47



Bookmark and Share


  Nasruddin
Lysande!
2014-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Askanden