Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
försiktigheten kan också ha ett namn, ett hemligt sällskap


Den blå slöjans barn

 

 

Vi har en blå slöja

som ni inte ser

och inte kan ana

men den har vi

 

Vi som varit isolerade

redan som barn

på sjukhus

med smittrisk

i krigszoner

eller föräldrarnas utanförskap

och lärt oss leva lite mera inifrån, lite mera inuti

 

Den går inte av

 

Kan inte kastas

för den sitter kvar genom så många år

den blå slöjan

Kanske kunde vi bilda ett hemligt sällskap

 

Den blå slöjans barn

 

Vi lever alltid mitt ibland er

och ni ser inte vår blåa slöja

 

Den sitter inuti

för det finns ett extra långt steg

mellan bekantskap

och verklig vänskap

 

Ni måste röra vid det osynliga

och vi måste försiktigt släppa in er

en dag när det inte blåser

i slöjan

det är hela saken

 

Är du också ett barn med något hopknölat i fickan?

Under en vacker ensam skogspromenad

tar du upp den och låter den blåsa i vinden

ensam på berget

 

Så vet du

hur det är




Fri vers (Fri form) av Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Läst 650 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-03-13 13:20



Bookmark and Share


  Alexius Sjöberg
Jättefin beskrivning av denna osynliga slöja som tenderar att gömma oss i ensamheten.
2017-01-31

  Kim VIP
Eller en sån sak! Att när vi inte är medlemmar så får vi här under ser jag ett blått streck över den blå EJ MEDLEM…. Ja utanförskap kan bestå av många saker, ensam där uppe på berget.
2015-05-12

    ej medlem längre
Å en sån underbar text. Och jag känner igen mig...den där osynliga blåa slöjan..
starkt. Det här tyckte jag mycket om.
2014-12-14

  Sanna i badet VIP
Fin beskrivning av att ha det där utanförskapet ständigt med sig.

Vacker!
2014-04-19

  Ingrid Trolle
Mycket berörande
och igenkännande.
2014-03-24

  Lärling
Mycket intressanta, berörande och igenkännande ord.
2014-03-15

  Alva Johnsson VIP
Grattis vännen för "fin placering"
2014-03-15

  Alva Johnsson VIP

Du benämner det "slöja". Tycker det låter positivt trots allt.
Många känner sitt förflutna som ett "ok".
Alla har vi väl en liten sliten trasa i fickan.
2014-03-15

    99knivesinside
Åh. Jag vet inte ens vad jag ska skriva mer än att jag ska bokmärka den här.
2014-03-15

    ej medlem längre
Bra beskrivet,ja ett sånt barn är jag!
2014-03-14

    ej medlem längre
En text som talar direkt till känslorna.
2014-03-13

    ej medlem längre
Ja! precis så gör man! Tar upp mörka tygstycken och "fladdrar" med dem. Måhända kan endast den som varit där kan förstå detta.
2014-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Ciralina eller Annmari Nyzell
Ciralina eller Annmari Nyzell VIP