Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cologne



Onsdagen flög lågt förbi. Lyktor brann och tåget stod stilla en dag. Ur mörkret stegade människor på platån. De stegade rakt mot fabriken. Den kokade oavbrutet. ur ugnen doftade framtiden. En glöd.

Torsdagen flög ovanför moln. Det regnade. lyktor kisade fram mellan strålkastarna från bilarna som ringlade sej fram, bilen längst fram släpade på ett helt folk genom dimman. Träden hängde ned runtom, blödde och skavde mot varandra som för att vila mot.

Fredagen satt tyst på en stol vid köksfönstret. Hon bläddrade i en resekatalog och drack sitt morgonkaffe, utanför låg världen ensam i sitt kosmos. Man såg ännu stjärnorna i ett fruset dis, fåglar som satt på telefonledningarna och mässade för naturen. De stämde upp i en enfaldig ton eller var det tåget som börjat att rulla....

Lördag var det fullt med folk på stationen. Alla pratade om nästa avgång. Att äntligen få ge sej av. Deras ansikten bar på så mycket glöd från fabriken, framtiden var här. Äntligen sade en man högt, dessa tåg som kan ta oss härifrån. Så som bilarna, så som onsdagarna som flyger lågt men som aldrig plockar upp oss...

Söndag.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 256 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-03-16 10:02



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jag får en känsla av att vi människor bara låter veckorna passera som en grå massa.. och den enda gång vi lever är på helgen, eller i alla fall på lördag. Du gestaltar bra med mycket verb och lite adjektiv. Det gillar jag.
2014-03-17

  Connie
Fantastiskt bra, du kan konsten!
2014-03-17

  Nanna X
Spännande. Söndagen en helig dag som fordom, och laddningen fram till det...
2014-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg