Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En man och en fru!

Jag har så ont i mitt hjärta! Läkarna säger att det är perikardvätska men jag säger att det är en annan slags smärta! De ska bara se hur jag lever mitt liv, då skulle de förstå att det inte är helt utan kiv!

Jag tänker på en historia jag en gång hörde, den påminner om min vardag så den mig på djupet berörde. 

Historien handlar om en man och sin fru. Hon hade varit sjuk under en längre period och höll på att gå itu.

Hennes man var så upptagen med att skaffa sig en karriär så han slutade höra henne och väldigt sällan märkte han ens att hon var där. 

En dag tittade han lite irriterat på henne och undrade för sig själv varför hon knappt kan stå? I just det ögonblicket förstod han problemet, det är för att han har varit borta från gemet.

Han insåg att hon behöver hans ömhet och hans kärlek, det är därför hon är så trött och så blek.

Så han började överösa henne med sin uppmärksamhet, sin närvaro och sin lyhördhet.

Han visade henne uppskattning för allt hon gör och gjort. Han fick henne att förstå att för honom är hon verkligen betydelsefull och att han aldrig igen kommer låta henne falla omkull. 

Dag efter dag började hon att bli bättre,  lyckligare och sken upp som en sol uppe i skyn, han tänker "det är sannerligen en vacker syn!"

Tänk nu på min smärta, den jag har i mitt hjärta!

Tänk om han förstod att den kan botas på det viset, hade det inte varit värt priset,

Eller är jag inte värd mer än så här? Och ska bara fortsätta med mina sjukhusbesök här och där?

 /Maha!




Bunden vers (Rim) av Maha!
Läst 338 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-17 18:19



Bookmark and Share


    Asger_Poet
Bra dikt där!
2021-01-13

  Marita Ohlquist VIP
Skickar en kram.
2014-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Maha!
Maha!