Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En första skiss, det kommer flera småningom, tror jag. Svårt att skriva dialog...


WAGNERIANA I

 

 

- Jag gillar inte Wagner, där går min gräns! Aaaapppsoluut!

- Inte jag med, han är ett verkligt ryslon! Kan det finnas en värre mansgris i levande livet!

- Mansgris? Vetja väl inget om ... han har ju legat i graven rätt länge ... Men pompöst buller är han bra på! Och så kallas det musik...!

- Musik??! Vad i friden?? (skrattande) Talar du opera? Jag talar tecknad serie....

- ? (studsande lång tystnad)

- Den om Viivi och Wagner! Prutt- och Rapwagner skulle jag kalla honom, inga vänliga tonfall i den rapen ...

- (avmätt reträtt) Jag läser inte serier. Har det nu gått kultur i dem också. Då föredrar jag lajvare!

- Kultursnoppar eller kultursnobbar, sak samma. Serier är också kultur.

- (gruffgrymtning)

- Men! Alltså... Wagner är ju lajvare, äkta artonhundratalslajv på scenen! Orkestrerat, du! Du behöver bara lite sagosinne ...

- (spetsigt) Du menar andersenska tefatsögon och bauertrolliga fladderöron?

- (drömmande) Wagners musik... Den är mycket lättare än sitt rykte, riktigt lyriskt vacker på sina ställen...

- (misstroget) Oj då. Det har jag då aldrig hört förut! (raljerande) Är det Sibelius och det finska kynnet som gör Wagner lätt?

- Kanske det. (skrattar till) Och goda sätesmuskler !

 

2014-03-18 21:47




Övriga genrer av Minkki VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-03-18 20:46



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Härlig dialog
2014-03-19

  Ulf D VIP
Wagner, bli lättare med pauser :)
2014-03-19

    ej medlem längre
Mycket bra..
2014-03-19

    Lars Gullberg
Intressant Minkki hej föresten i natten jo de bra.

Gillar dina upptåg i poseirymden
Finns humor här så de förslår.

Klassisk musik kan va underbar i sina rätta stunder- Sibelius ja. just det hm
ja ja erkänner mej taskigt upplyst och påläst där

Ja ja e på flygplatsen nu men ja heter fortfarande Lars och bor fortfarande kvar på Nipan

Natti
2014-03-19

  thyra
Kul dialog som du lyckats bra med! Bra!
2014-03-18

  Kozo
hihi...
2014-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP