Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sken av silver och längtan








Det regnar
aldrig där,

Jag har aldrig
ens sett dej där

ej mindre tänkt
på dej så

Denna plats
är inte ens
någon plats
egentligen,

men alla
pratar om den.
Jag minns en gång,

vi gick där,
vi gick
som om vi
älskade varandra,

sedan vaknade du
Du vaknade aldrig upp där
Och jag som inte fanns
bara gick här

Och längtade och åtrådde
i min önskan
dessa kyrkor
över allt det

som man kunde
skönja där ute
i tillvaron

Men aldrig
kunde lyckas fånga
aldrig nå

Hur än de
uppenbarade sej
i form av sånger
dikter

Inte ens
de sju underverken

och bortom
ett färgsprakande
mysterium
av nebulosor
och gas




Prosa av Lars Gullberg
Läst 251 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-03-18 23:53



Bookmark and Share


  wildah
Väldigt vacker, nästan som ett spindelnät, lika subtil.
2014-03-19

  Nanna X
En fascinerande icke-plats
och en mycket vacker rubrik
2014-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg