Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
på väg till Mariehamns litteraturdagar som hålls 21-24.3 i stadens vackra bibliotek. The Spiny Normans uppträder på scenen, inte bara i drömmen ;) Övning: hålla ihop en mening


DRÖMSKT OM THE SPINY NORMANS

 

 

De musicerande medlemmarna i ensemblen The Spiny Normans är utspridda bland publiken, men på scenen har två korgstolar ställts med ryggen mot publiken, som för att dölja att det är en apa som, hopkrupen på golvet, slagverkar fantastiska rytmer som skickligt tas upp av violinistens mjuka stråke, medan solisten sjunger en sång till en skön melodi för en fåtalig publik som likväl är tillräckligt stor för att ge åskande applåder åt ensemblen då sångaren långsamt, nästan omärkligt söker sig mot utgången och försvinner ur blickfältet, alltjämt sjungande samma vackra, enkla melodi men på ett främmande språk som visar sig vara i sammanhanget inopportun finska med gott uttal men det överraskande ordet  ”nukkusin”, en felform för ”jag sov” (nukuin).

Därmed är problemet med födelsedagspresenten ur världen – han ska få mitt Nykysuomen sanakirja* i tre band...

 

* den finska motsvarigheten till SAOL

 

2014-03-19 11:11




Prosa av Minkki VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-03-19 11:10



Bookmark and Share


  bumerang
Oj, blev nästan andfådd.
Men fick av dig en ide om att göra samma sak.
Ville bara tacka för iden.
2014-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP