Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är många som svär sig fria från Wagner - inte heller min väg gick spikrakt till Ringen, snarast via skräckblandad förtjusning till dagens uppskattning ;)


WAGNERIANA II (fundra)

 

 

När någon säger att hen inte gillar Wagner -

beror det på att hen inte gillar TV-serien om Morse?

Eller att hen gillar serien, men inte detektiven,

den pistolbärande som aldrig kommer till skott?

Eller att hen inte vill räkna sig till de teatraliska,

till show off-folket som visar upp sig på teatrarna?

Eller att hen inte vill avslöja att hen tror

att man måste förstå sig på det fina i kråksången?

Eller att hen gör ett politiskt ställningstagande

eller, säger hen därmed bara – tvinga inte på mig

något främmande, jag tänker själv? Jag har det bra

som jag är.

- Inte vet jag. Men undrar. Om kanske hen 

drar ner visiret över sin nyfikenhet,

helt enkelt för

att Wagner sägs vara

too much i en tid av less is more?

 

 

2014-03-15 23:55




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-03-19 11:33



Bookmark and Share


  aol
bra klokt skriftat och en tanke ställare för många
2014-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP