Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

krossa mig

naken fot på morgonblöt asfalt
så kändes det imorse
när klockan gick av

hej; säger klockan, välkommen till en ny dag
hej; och skynda, du har bara femton minuter kvar
av och på med kläder
du troferas av stämpeln, rar

även fast du lindar in dig själv i läder
gör djupa ränder
i hud och själ

värre än de mest brutala räder
ser du, nu har jag vänt på det igen
men du vet, jag tycker bara det är svårt
att prata om sig själv

låter hellre någon annan sköta snacket
så tar jag hand om jobbet
handlar i mörker, sådant jag egentligen inte rår över

men sanden har runnit ned
det är dags att agera, vända blad
putta på visaren tills nästa dag
nu ska jag bygga min gyllene fasad

men inte för att skydda
enbart för att släppa in
för att suga lycka, ur själen min
för lyckan är inte min att ha

den hör till alla jag skadat
på vägen mot min storhetstron
så klös alla i guldet
ta för er

så har alla snart i tronens aska badat
och solen får äntligen skina in
linda in mig i tunt linne
släpp
och försvinn




Fri vers (Fri form) av Anna Arvidsson
Läst 379 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-19 15:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint skrivet, bitvis ljus och bitvis mörk. Jag tycker dikten har vardagsrealism i sig, vilket är bra för det ligger i tiden. Du skapar snabba synintryck. Du är kvick när du skriver. Applåd!
2016-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Anna Arvidsson
Anna Arvidsson