Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt habegär

Jag är fast i en ond spiral
där jag pendlar mellan att köpa det jag behöver och det jag vill ha
Prioriterar ofta begär framför behov
Då behoven ter sig som statiska men begären kan inte få nog
Det är en paradoxal kombination av existensminimum och extravagans
där jag vänder på varje slant

Det händer att jag svär över kapitalismen
Det händer att jag stolt propagerar för min fattiga livsstil
Det händer att jag kräks över papper och business
tappar fattning och läker mitt sinne med att spendera pengar på inget

Är jag präglad utav min omgivning
Är jag svag nog att vara så omdömeslös
Är jag beroende eller i nöd

Jag kan aldrig stilla mitt habegär
Själsliga tomrum fylles upp med materiella ting
Jag kan aldrig stilla mitt habegär
Ty mycket vill ha mer och jag vill ha allt och ingenting

Jag är fast på den piedestal
som byggts upp av alla saker jag inte vet vart jag gjort av

Jag tror jag kommer drunkna i
Allt det skräp som det struntas i
Är du blind eller blundar ni
Masskonsumtionen den plundrar liv






Fri vers av The Magpie
Läst 373 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-20 13:12



Bookmark and Share


    AgnesKenshin
"Själsliga tomrum fylles upp med materiella ting".. få bli dagens sanning för mig!
2014-09-01

  Tess74
Å så jävla bra! Känner igen mig till max. Klockren!
2014-03-20
  > Nästa text
< Föregående

The Magpie
The Magpie