Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Outside






Det är nästan som i himlen. Lampan hänger högt. Golvet nedan hårt. och fönstren ut i natten öppna.

Jag kan stå vid dörröppningen och känna din dragningskraft. Det är så tyst hemma hos dej. Släckta är lamporna, det speglar sej solkatter utanför från gatlyktor som dansar på väggen. En och annan faller som en stjärna ned och man kan fånga den med handflatan.

Man sjunker ned i soffan, dras mot kvällshimlen och låter ett enda andetag vila i det underbara ögonblicket

Du liknar nån i den dova mörka kvällen någon jag håller av väldigt ömt och kärt. Det har slutat att snöa och ett stoppljus blinkar oavbrutet gult som för att låta släppa fram all trafik hem.





Prosa av Lars Gullberg
Läst 185 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-21 21:40



Bookmark and Share


  Nanna X
jag gillar hur du bygger stämningar - det verkar så enkelt men jag vet ju att det inte är det...
2014-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg