Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För varje text som publiceras i dag under Världspoesidagen den 21 skänker poeter.se genom Unicef en skrivbok till ett behövande barn ute i världen.


Sol / Måne

 

När dagen faller i glömska
och havet bryts mot himlens rand
du dalar likt en stjärna
till vilan i min famn

då natt på nytt blir morgon
på klippan över världen
jag styrker dina svedda vingar
och blåser liv i dig min vän

så du kan stiga åter
mot sol och upp igen



Då sol mot kvällning sänker sig
mot horisontens strimma

försvinner i en viskning

och dygnets mörka timma
sveper land i sömn
och barn mot dröm

är du en spegling i dess ögon

innan natten ser
och vilan åter är

 




Bunden vers (Rim) av Daniel_78 VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-03-21 23:28



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
du målar dessas stämningar med varsamvarm stämma
2014-04-07

  walborg
Skön stämning - skön poesi
2014-03-22

  Anna H
Det känns som en vaggvisa till en liten parvel. Fint!
2014-03-21

  Tarantaran
Fin! Jag kommer att tänka
på någon psalm, skyddsänglar,
fullmåne, alla slags speglingar..
därför läser jag dina sista rader
så här:
" innan natten ser över dig
och du i vilan åter är "

suggestiv drömsk text av dig!
2014-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP