Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


//Bild: grensmans.se //


PÅ SALBERGAANSTALTEN

Notera: Ingenting rättfärdigar det brott han begått. Det är mitt jobb och min arbetsetik att hjälpa den människan som kommer till mig och ber om behandling.  Och jag gör allt för att hjälpa honom att inte begå flera sådana avskyvärda handlingar. //Samuel E. Rajeus, Dr. kand. i Psykologi, Specialist i allmänpsykologi, Leg. Psykoterapeut (KBT)

 

Han (patienten) var en medelålders man som var

dömd för sexuella övergrepp mot barn.

 

Hon (terapeuten) försökte se människan, inte den

brottsdömde bakom den hårda fasaden

vilken satt framför henne

 

Hon försökte se och hjälpa den lilla pojken som blev

ignorerad och förolämpad av sina föräldrar och mobbad

av sina skolkamrater under hela sin barndom.

 

Hon försökte se den lilla pojken som förtvivlad försökte

fånga vuxenvärldens uppmärksamhet,

men förgäves.  

 

Hjälpte det?

Ingen aning.

 

Finns det något annat tillvägagångssätt?

Ingen aning.   

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Samuel E. Rajeus VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-22 09:33



Bookmark and Share


  Samuel E. Rajeus VIP
Håller med dig walborg!
2014-03-22

  walborg
Ett övergivet barn behöver hjälp att växa upp och våga möta vuxna
2014-03-22

  Samuel E. Rajeus VIP
Varmt tack Michaela för din kommentar!
2014-03-22

  Michaela Dutius
Sant - vad hjälper - kanske är det alltför sent i en människas liv när barndomen sedan länge är förbi - bara de förskräckande spåren finns kvar Väl beskrivet!
2014-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Samuel E. Rajeus
Samuel E. Rajeus VIP