Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En skymt av undergången

Normer
det som vi får slängda
över oss
Blir penetrerade
och djupt skadade av

Normer
som predikar om rätt och fel
Om vem du får älska
Och inte
Vi behöver ingen
Som rankar oss
Som säger vilka vi är
Genom vilka intressen vi har
Eller vilken maträtt vi väljer
att äta

Normerna styr oss
likt diktatorer med piskor av skuld
Vi behöver inte fler
Av den sorten

Människan är inte smart
Vi är det dummaste djuret




Fri vers (Fri form) av ordskalv
Läst 287 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-03-24 15:37



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Ibland som i denna skriver du med knutna nävar! Ändå med en öppen famn. Hur är det möjligt? Du gör det ju.

2014-07-31

  Oscar E Quinn
Bravo! Helt rätt! Gillar ditt budskap din tanke..
2014-06-03

  Jabbahadda
"likt diktatorer med piskor av skuld" Bra. Bra. Ordflätning när den skiner som mest.
2014-06-03

  Ninananonia VIP
Berörande bra..
2014-06-03

  Lars Hedlin
Starkt framfört!
2014-03-25
  > Nästa text
< Föregående

ordskalv