Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att komma ihåg och att glömma.


Påminnelsen

Grustaget fuktar sin strupe med den finaste droppen molnet har på menyn.
Det råder hetsk stämning idag!
Ekar,
gör den utmattande resenärens röst mellan medresenärernas medvetanden.

Man borde ta en semester i aktskiftet,
Med chartrad ciggaret,
driva däröver
spelade scener.

Aldrig hade väl jag tänkt mig jobba övertid vid chokladhjulet i hopp om den högsta vinsten,
Eller suga skvallertidningen ren på den sista sanningen.

Vi som var här
I rostande kappor,
Knäböjda och bortstoppade.
Tillsammans med skolkatalogen och drömmarna.




Fri vers av tomas nannesandberg
Läst 212 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-26 20:14



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Ingressen berättar vad vi bör. Sen kommer hela härligheten; och när jag läser de sista raderna: "Vi som var här / I rostande kappor, / Knäböjda och
bortstoppade. /Tillsammans med skolkatalogen och drömmarna."

då känner jag så mycket inuti mig och blir tårögd. Vackert.
2014-03-26
  > Nästa text
< Föregående

tomas nannesandberg
tomas nannesandberg