Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En nattsköterskas tankar...


Blåa möten

Tystnad in mot vikens vatten.
Nattvindstoner stiger.
Tankemålning talar,
skapar tid för eftertanke,
vill att du ska se.

Någon behöver dig.
En öppnad dörr
där nattens skuggor skingras
för en kort men gränslös minut.
Ögonblicket fylls av ljus och rymd.

Blåa möten i tiden,
två stigar som korsar varandra.
Livsöden på väg
delar en stund av gemenskap,
lyssnar till nattvindstoner.

Ett ögonkast av förtrolighet
öppnar låsta dörrar.
En trofast hand
värmer frusna livsrum.
Blåvingekärlek.

En dörr som sakta stängs.
En ensam människa lämnar kvar.
Betraktare av livsverk.
Bakom färgernas djup
skymtar skuggor.

Nattvind smeker kinden.




Fri vers av Änglaögon
Läst 655 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2014-03-27 17:54



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Vackra ordsammanflätningar omgärdad av en blåtonad stämning.
2014-06-15

    Monica Kvist VIP
Jag älskar ditt sätt att skapa nya ord!
NATTVINDSTONER
TANKEMÅLNING
BLÅVINGEKÄRLEK
2014-04-17

  Linda CH VIP
Du innehar ett stort empatiskt hjärta för att kunna skriva så gripande.
2014-04-07

  Gabrielle Laurèntzen
Ljuvligt och målande vackert!
Denna dikt smeker som mjukaste vinden...
2014-04-01

  Lindha W Gustavsson
Som alltid lika ljuvligt och vackert att läsa dina dikter.
2014-03-31

  Lars Hedlin
Mycket fint!
2014-03-29

  ULJO
Ljuvligt
2014-03-28

    Monica Kvist VIP
Mycket vackert!
2014-03-28

  walborg
Andaktsfullt
2014-03-27

    Birgersdotter VIP
Fint och berörande
2014-03-27

  Chawa VIP
Mänsklig hjärtevärme som för en kort stund ömt berör... Fint ord - "blåvingekärlek"...
2014-03-27

  Bo Himmelsbåge
Mycket fin dikt om blåa möten i nattens dunkel i förtrolighet...

Där nattvind smeker kind...

Sparas i mim himmelsblå nattask...
2014-03-27

    ej medlem längre
andäktigt vacker..
2014-03-27

    ej medlem längre
Otroligt vackert och mycket berörande.
2014-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon