Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sluga jävlar

När jag kommer hem till lägenheten upptäcker jag att någon har varit där och ändrat inställningarna på min tv igen. Fjärrkontrollen har de naturligtvis gömt. Jag är tvungen att leta igenom hela lägenheten krypande på alla fyra för att till slut hitta den bland smutstvätten i sovrummet. De visste att det var där jag skulle leta sist. De sluga jävlarna.

Ett tag försökte jag hålla mig undan från dem, gömma mig. Jag brukade klä mig helt olika från dag till dag. Ibland använde jag peruk. När det inte funkade försökte jag med kvinnokläder och högklackat. Totalt misslyckat. Trots att det faktiskt är möjligt nuförtiden att få tag på röda pumps i storlek 45 så lät de inte lura sig. Läppstift och gigantiska låtsasbröst hjälpte inte heller. De visste var jag var och tog åtgärder. Gjorde så att jag blev tvungen att sluta jobba.

”Men Petter, du måste väl ändå förstå att du inte kan komma klädd som en tiggare den ena dagen, i smoking den andra dagen och i kvinnokläder den tredje dagen”, sa VD irriterat trots att jag just den morgonen hade kommit till jobbet iklädd kostym, skjorta och slips. Precis som jag förut alltid brukade gå klädd.

”Varför inte?” sa jag, och tände en cigarett. Sen blåste jag ett moln av rök mot hennes ansikte samtidigt som jag särade på benen i en hygglig imitation av Sharon Stone från den gamla nittiotalsfilmen Basic Instinct (efter lunchen hade jag nämligen bytt till en traditionell kiltdräkt och det kändes, just då, väldigt passande).

Jag kan svära på att jag hörde ett knäppande ljud när hennes haka föll ner. Sen reste hon sig upp och gick tyst ut ur rummet. Jag satt kvar och rökte min cigg. När den tog slut fimpade jag i en blomkruka och skrev ner mitt krav på avgångsvederlag på en post-it lapp. Sen gick jag därifrån. Det var dags att börja gömma sig på allvar. Det förstod jag. De sluga jävlarna var ute efter mig.




Prosa av Svarte Petter
Läst 436 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-03-28 23:09



Bookmark and Share


  Engel
Mångbottnat.
Ett litet mästerverk.
2014-04-26

  SatansSon VIP
det funkar brfa med den här berättelsen. jag lever med den här verkliheten. nå ringt mig halv tolv inatt och sen fem i tolv. okänt nummer.telefonen låg i sängen.
2014-03-29

  Sebastian Noll
Det är ju det jag alltid har sagt! De sluga jävlarna är ute efter oss! Allesammans!
2014-03-29

  Federico Romano VIP
Intressant och bra!!
2014-03-28

  Tess74
Så sjukt bra! Älskar delen med Sharon Stone hahaha!
2014-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Svarte Petter